Conjunctivita, este o afecțiune oftalmologică tot mai frecventă în ultima perioadă. Din acest motiv Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte sfatul medicilor specialişti şi regulile de prevenire ale afecţiunii.
Boala ochlor roșii este dată de inflamaţia membranei transparente care căptuşeşte pleoapele şi acoperă ochiul până la marginea corneei. Cunoscută popular ca „ochi roz”, conjunctivita poate fi rezultatul unei infecţii bacteriene sau virale, a unei reacţii alergice sau, la nou-născuţi, al unui canal lacrimal incomplet deschis.
Medicii recomandă o atenţie sporită la contactul cu apa din piscină sau ştranduri. Acestea pot fi surse de microorganisme infecţioase, precum bacterii, virusuri, paraziţi şi ciuperci. Atunci când pătrund în organism, ele pot provoca o serie de infecţii. Chiar şi în piscinele atent îngrijite, există pericolul contactării anumitor infecţii, deoarece unii germeni sunt rezistenţi la produsele dezinfectante puse în apă. Iar dacă acestea nu trec sub un anumit tratament…
Desi pot să apară în orice anotimp, incidența conjunctivitelor alergice crește primăvara și vara. Statisticile arată că aproximativ 20% din populația lumii se confruntă anual cu această afecțiune. Specialiștii recomandă evitarea expunerii la alergeni dar și respectarea tuturor normelor de igienă.
Leave a Reply