ÎN ZONA IMUM DIN MUNICIPIUL MEDGIDIA TRĂIESC DOUĂ CIVILIZAȚII

Anul 2014, Municipul Medgidia Cartierul IMUM, zona grădini. Aici trăiesc mai multe familii în colibe și barăci. Încă de cum te apropii imaginea iese din tiparul unui municipiu. Pare un colț uitat de lume, unde din păcate trăiesc mai mulți copii.

Am mers prin acest cartier. Acesta este paralel cu cel al blocurilor din zona IMUM. Două lumi paralele. Aici oamenii își duc traiul în condiții din evul mediu. Fără apă potabilă, curent electric, fără bani și mai ales fără nicio speranță de mai bine.

Ne-am oprit în poarta unei colibe. O femeie care spăla rufe într-o albie ne-a invitat în ograda ei. Cu lacrimi în ochi ne-a povestit lupta pe care o dă în fiecare zi cu viața.
Are 5 copii și în curând va venii și al șaselea.

Familia își duce traiul de pe o zi , pe alta. O viață care pare că nu se potrivește cu cea a oamenilor de peste drum cum spun aceștia. Cât despre autoritățile locale, nu i-a vizitat nimeni, cu toate că situația le este cunoscută după cum ne-a declarat această doamnă.

Am vorbit cu edilul orașului. Ce ne-a spus acesta?

Aceasta este lumea lor. O lume tristă , dar din păcate reală. Pentru că și ei visează ca într-o zi să poată locui într-o lume civilizată. Ei nu și-au pierdut credința, se roagă și speră că vor veni și zile mai bune. Până atunci, soarta acestora rămâne de văzut !