FIRMA DE TERMOFICARE DIN MEDGIDIA A IEȘIT LA LIMAN

În cadrul ultimei ședințe de consiliu, aleșii locali au aprobat situația financiară și bilanțul societății Apollo Ecoterm. Dacă până acum vorbeam de pierderi masive, firma de termoficare a încheiat anul 2013 cu un profit considerabil. Așa se face că printr-o serie de măsuri drastice, s-a făcut o economie de 14 miliarde de lei vechi.

În ședința de consiliu din 13 februarie s-a avut în vedere aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru societatea Apollo Ecoterm. Astfel, din documentația aferentă se arată că 10.125.054.00 lei reprezintă veniturile în timp ce 10.122.544.00 cheltuielile. La un calcul simplu observăm că bugetul de funcționare pe anul 2012 a fost doar de 251.000 lei.
Tot în acest an societatea de furnizare energie termică a fost în pragul falimentului. Aceasta era pe punctul de a fi executată silită pentru suma de 100.000 lei, de către un cabinet de avocatură din Constanţa după ce a reprezentat-o juridic în două dosare, unul civil şi unul penal. 

În ședința de Consiliu local aferentă lunii Mai 2014 au fost înaintate raportul de activitate, bilanţul şi situaţia financiară pe 2013 ale S.C. Apolllo Ecoterm S.R.L. Comparativ cu anul 2012, veniturile au fost mai mari cu 2 miliarde lei vechi iar cheltuielie mai mici cu 14 miliarde de lei vechi.
Dacă până acum nu se putea vorbi de profit, se pare că planurile de eficientizare au dat roade.

Totodată, au fost reduse costurile prin comasarea unor locaţii pentru care se plătea chiria şi serviciile aferente de pază şi întreţinere.

Pentru anul în curs, societatea îşi propune în continuare aplicarea măsurilor de eficienţă economică astfel încât la sfârşitul anului să se înregistreze un rezultat pozitiv.

Se pare că și populația care beneficiază de agent termic a conștientizat faptul că funcționarea societății depinde și de achitarea obligațiilor contractuale. Firma de termoficare a reușit să recupereze mai multe debite restante.