Arhive

ÎN WEEKEND BUCHETELE DE FLORI DIN MÂINILE FIECĂRUI TRECĂTOR AU FOST ADMIRATE

Ziua de 8 martie este prilej de bucurie pentru doamne şi domnişoare. În fiecare an se dăruiesc flori, se fac cadouri şi se venerează femeia. Și la Medgidia buchetele de flori din mâinile fiecărui trecător au oferit o priveliște care a încântat privirile trecătorilor. La zi de sărbătoare doamnele și domnișoarele au fost răsfăţate de către bărbaţii din preajma lor sau de către copii.

Farmecul zilei de 8 martie este inegalabil. În fiecare an vedem în jurul nostru o adevărată sărbătoare a florilor. Copii sau bărbați cu buchete multicolore pentru mame, iubite sau surori. Tradiția spune că ziua de 8 Martie înseamnă dragoste, respect, apreciere și recunoștință față de persoanele apropiate. Cei mai încântați au fost însă comercianții care au vândut florile ca pe pâinea caldă.

Zâmbete, cadouri, flori şi declaraţii de dragoste. De aceste lucruri au avut parte toate femeile de ziua lor. Fie că s-au aflat la lucru, acasă sau pe stradă, doamnele și domnișoarele au zâmbit la vederea persoanelor dragi. Și dacă adulții fac și declarații, gestul fiecărui copil care a dăruit o floare sau o felicitare nu a mai avut nevoie de niciun cuvânt.

Ziua Internaţională a Femeii, marcată pe 8 martie, a fost la începuturi o expresie a dorinţei femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi. Însă, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a feminităţii şi a reprezentantelor sexului frumos, indiferent de religie şi rasă. În România şi Bulgaria, se păstrează obiceiurile de dinainte de căderea comunismului, când, pe 8 martie, copiii făceau cadouri mamelor, bunicilor, învăţătoarelor şi profesoarelor.