SE DESCHIDE SEZONUL DE JOB-uri PE LITORALUL ROMÂNESC

Deschiderea sezonului estival înseamnă pentru unii oameni începutul zilelor de concediu. Însă pentru cei care vor să muncească reprezintă startul unui adevărat maraton pe litoral. Mai bine de jumătate dintre posturile disponibile la malul mării fac parte din domeniul turismului și al serviciilor hoteliere. Așadar pregătiți-vă CV-urile, pentru că începe Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Mai sunt doar câteva zile până la deschiderea oficială a sezonului estival și, în timp ce turiștii vor profita de timpul liber pentru a se distra pe litoral, pentru mulți tineri această perioadă înseamnă începutul sezonului de muncă.

Acești tineri au pornit din pripă și și-au asigurat venitul pentru cele trei luni de vară. Cu cât mai mulți turiști, cu atât mai mare profitul, spun cei care lucrează la terasa ce și-a deschis deja porțile în stațiunea Mamaia.

Pentru ceilalți însă, ofertele sunt puse pe masă în cadrul Bursei Generale, organizate vineri, 24 aprilie, începând cu ora 10, la Universitatea ”Spiru Haret”, din Constanța. Peste 1000 de posturi vacante, dintre care, majoritatea din domeniul turismului, al serviciilor hoteliere și altor facilități de cazare îi așteaptă pe doritori. Angajatorii de pe litoral caută atât persoane cu studii superioare, pentru posturi precum manager de hotel sau administrator de pensiune, cât și persoane cu studii medii și necalificați, aici unde există loc sub soarele verii pentru toată lumea.

Una peste alta, cei care aleg litoralul românesc vor avea numai de câștigat. Unii distracție și relaxare, iar alții sume consistente de bani.