Arhive

ÎN MEDGIDIA AU APĂRUT PRIMELE AFIȘE ȘI BANNERE ELECTORALE

S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Cei 14 candidați s-au aliniat la linia de start, fiecare cu avantajele și dezavantajele lui, cu propria zestre de voturi și echipele de campanie. Pentru primul tur al prezidenţialelor din 2 noiembrie lupta a început vineri, 3 octombrie, la ora 00.00. Și orașul Medgidia a intrat în campanie electorală. Timid, au început să apară bannere și afişe electorale.

Sunt 14 candidati, iar statististicle au arătat că este aproape imposibil ca unul dintre ei sa adune 50% dintre voturile exprimate și să câștige din primul tur. În cursa electorală pentru Cotroceni vor intra

-Victor Ponta, din partea Alianței PSD-PC-UNPR,
-Klaus Iohannis (Alianța Creștin-Liberală),
-Elena Udrea (Partidul Mișcarea Populară),
-Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România),
-Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu),
-Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă),
-Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare),
-William Brânză (Partidul Ecologist Român),
-Mirel Mircea Amariței (Prodemo)
-Szilagyi Zsolt, (Partidului Popular Maghiar din Transilvania).

De asemenea, vizează funcția de șef al statului și patru independenți

-Teodor Meleşcanu,
-Călin Popescu-Tăriceanu,
-Monica Macovei,
-Gheorghe Funar

Sondajele efectuate arată că oamenii privesc cu mai puțin interes către cei care doresc să conducă destinele acestei țări în următorii ani. Aceștia sunt neîncrezători și nemulțumiți de promisiunile nerespectate de către ei. Și la Medgidia este la fel.

Potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă au drept de vot la primul tur al alegerilor prezidențiale, 18.313.698 de cetățeni români. Iar la turul al doilea 18.321.512 pe 16 noiembrie.