Arhive

GOSPODINELE AU INVADAT PIEŢELE ÎN CĂUTARE DE LEGUME DE TOAMNĂ

La început de toamnă nu se numără doar bobocii, ci şi borcanele de zacuscă, murături sau dulceţuri din cămările gospodinelor. Tocmai de aceea în pieţe este forfotă mare. Doamnele au început să se pregătească pentru iarnă. La mare căutare sunt castraveţii, gogoşarii, conopida, varza, dar şi vinetele.

După ce îşi fac proviziile oamenii rămân cu buzunarele goale, însă spun că trebuie să facă un efort şi să achiziţioneze strictul necesar pentru iarnă. Statisticile arată că datorită crizei economice din ce în ce mai puţini români aleg să îşi aprovizioneze cămările.

În ceea ce priveşte preţurile fructelor şi legumelor cetățenii cred că sunt cam piperate. Însă din puţinul pe care îl au fac un efort pentru avea ceva în cămară.

Aflaţi de cealaltă parte a tarabelor, comercianţii încearcă să aranjeze cât mai frumos produsele, pentru a atrage clienţii. Ei spun că preţurile nu sunt mari, iar oamenii caută în special legumele românești.

Preţurile produselor din pieţe au început să crească în ultimele două săptămâni.

castraveţi – 2,5 lei/kg
gogoşari – 4,2 lei/kg
gogonelele – 2,7 lei/kg
conopidă – 4,5 lei/kg
varza – 1,2 lei/kg
vinete – 3,5 lei/kg
pepene pentru murat – 1,3 lei/kg

Oamenii spun că spre deosebire de pieţe în hipermarketurile constănţene, preţurile legumelor şi fructelor sunt mai mari cu 1 – 2 lei.