PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU VA FI CITAT SĂ SE PREZINTE LA JUDECĂTORIA CONSTANŢA

Preşedintele Traian Băsescu va fi citat să se prezinte la Judecătoria Constanţa. El este parte vătămată în procesul deschis după ce constănţeanul Adrian Zglobiu l-a scuipat pe şeful statului. Evenimentul a avut loc în urmă cu cateva luni, cu ocazia vizitării bricului „Mircea”.

După ce avut loc primul termen in acest proces a, magistratii au hotarat ca urmatoarea infatisare sa fie programata pe 20 noiembrie, cand va trebui sa vina si partea vatamata, adica presedintele Traian Basescu.

In luna mai, in timp ce presedintele Traian Basescu participa la o ceremonie organizata in Portul Constanta, constanteanul Adrian Zglobiu, aflat in multime, l-a scuipat pe seful statului, din cauza unor nemultumiri personale. Dupa mai multe ore de audieri si cateva verificari efectuate de catre medici, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, sub acuzatia de ultraj. A doua zi, procurorii de la Parchetul Tribunalului Constanta au decis sa il cerceteze penal pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Adrian Zglobiu a fost prezent in fata instantei.

In acest moment, Adrian Zglobiu este cercetat in stare de libertate atat pentru ultraj, cat si pentru tulburarea ordinii si linistii publice.