Arhive

FUMATUL ESTE O CAUZĂ SPECIFICĂ A NU MAI PUȚIN DE 10 TIPURI DE CANCER

Fumatul este motivul pentru mai cauze de deces. Potrivit statisticilor consumul de tutun răspunde de o treime din numărul total al decesurilor cauzate de cancer la nivel global. Viciul are multe efecte negative asupra longevității şi continuă să inducă moartea prematură în sute de mii de cazuri anual.

Cercetătorii au demonstrat în repetate rânduri că fumatul este o cauză specifică a nu mai puțin de 10 tipuri de cancer , de la cancerul pulmonar, până la cancerul biliar și leucemia acută. Din fericire, renunțarea la fumat poate să repare parțial sau total răul cauzat de acest viciu extrem de nociv.

Despre fumat se spun multe fumătorii sunt convinși de efectele nocive ale fumatului și nicotinei, știu că viciul lor este periculos pentru sănătate, atât a lor cât și a celor din jur, dar în același timp găsesc mereu motivații care le pot permite să continue fumatul.

Renunțatul la fumat pe termen lung cere multă perseverență. Din păcate statisticile ne avertizează că mulți fumători reiau fumatul după aproximativ 6 luni de la renunțare. Un fumător are între 3 până la 5 tentative de a se lăsa de fumat până renunță definitiv. Dacă eșuați în tentativa de a renunța la fumat, nu uitați că slăbiciunea este în firea omului. Totul este să învățați din greșelile făcute și să încercați din nou. Există experiențe în viață care te schimba profund. Renunțarea la fumat poate fi o astfel de experiență.