Arhive

FERESTRELE INTELIGENTE REDUC CONSUMUL DE ENERGIE AL CLĂDIRILOR CU 20 %

ai mulți producători și distribuitori europeni de ferestre si sisteme de ventilație au dezvoltat o nouă tehnologie. Este vorba despre ferestre eficiente energetic care economisesc căldura și sunt destinate renovării clădirilor rezidențiale și comerciale. Tehnologia inteligentă dispune de o funcție de auto-răcire, utilă în perioadele cu vreme toridă, care reduce necesitatea utilizării aparatelor de aer condiționat costisitoare. Astfel că ferestrele sunt potrivite în orice climat.

În timpul iernii, prin ferestre si sistemul de ventilatie au loc pierderi semnificative de caldura, in special in cazul cladirilor vechi. Însă aceste noi ferestre pot constitui solutia la această problemă.

„Ferestrele unei clădiri reprezintă surse majore ale pierderilor de căldura. Inovaţia noastră constă în realizarea unui sistem de ventilație  pasiv pentru economisirea căldurii. Rezultatele testelor arată că o clădire obișnuită dotată doar cu ferestre CLIMAWIN își îmbunătățește performanța  energetică cu 18-24%.”
a declarat un reprezentant al proiectului.

Acest tip de fereastră a fost dezvoltat de sapte parteneri din patru tari – Danemarca, Germania, Irlanda si Portugalia – printr-un proiect de cercetare si dezvoltare finantat de UE. Fereastra performantă pre-incalzeste aerul ventilat care patrunde in incinta, fiind alimentata cu ajutorul celulelor solare si reglandu-se automat prin senzorii din camera. Aceasta dispune de numeroase functii care ii confera avantaje clare asupra ferestrelor si tehnologiilor de ventilatie existente.