Arhive

FEMEILE CARE AU SUFERIT DE CANCER LA SÂN VOR BENEFICIA DE OPERAȚII GRATUITE

Veste excepțională pentru femeile din Constanța care au suferit intervenții chirurgicale de extirpare a sânilor în urma afecțiunilor oncologice. De acum vor avea o nouă șansă de a se simți complete fără a plăti reconstrucția mamară. Casa Națională de Asigurări de Sănătate va deconta toate costurile.

Luni, 18 noiembrie, la Spitalul Județean Constanța vor fi realizate primele două operații de reconstrucție mamară.

Până de curând România era una din puținele țări din Europa care nu avea astfel de intervenție decontată deoarece era considerată intervenție chirurgicală estetică.

Astfel, la Constanța se vor efectua în premieră intervenții de acest fel. Echipa de medici este una tânără și își dorește să facă multe pentru femeile din Constanța care au suferit din pricina afecțiunilor oncologice. Este foarte important de știut că de acum intervențiile de acest fel sunt gratuite. Femeile interesate trebuie să se prezinte la medici cu documentele necesare și să fie asigurate. Potrivit lui Bogdan Caraban vestea reprezintă un motiv de bucurie dar…

Pacientele trebuie să mai știe că nu va fi redată funcția sânului, însă vor putea scăpa de acel handicap suferit la nivel psihic. Mai mult de atât potrivit specialiștilor aceste femei trebuie să fie mândre pentru că sunt niște luptătoare și au învins în lupta cu boala. În cadrul programului sunt implicați secialiști chirurg generalist, chirurg plastician, oncolog, anatomopatolog și bineînțeles un psiholog sau psihiatru după caz. Bugetul de care beneficiază până în acest moment Spitalul Județean de Urgență Constanța este de aproximativ 70.000 de lei și va permite efectuarea a 20 de intervenții chirurgicale.