JANDARMII DIN CONSTANȚA S-AU MOBILIZAT PENTRU UN GEST DE NORMALITATE

Ca și în anii precedenți Jandarmeria Română în parteneriat cu S.M.U.R.D., inițiază o campanie care are ca obiectiv refacerea rezervelor de sânge. Este un gest umanitar și necesar salvării de vieților omenești. Militarii vor să ofere un exemplu deoarece în ultima perioadă numărul donatorilor a scăzut considerabil.

În perioada 20-26 noiembrie, 120 de militari din cadrul Jandarmeriei Constanța vor dona sânge la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. Gestul vizează completarea rezervelor de sânge dar și ajutorarea victimelor unor accidente.

Așa cum spuneam și în anii trecuți, mereu este nevoie de sânge. Uneori este nevoie urgentă de anumite grupe, iar alteori, pentru efectuarea unor transfuzii, avem nevoie de rezerve, din toate grupele. De aceea, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța așteaptă și alți donatori, iar ajutorul mass-media este, de asemenea, binevenit.”
A declarat – dr. Alina Dobrotă – Directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța

Oamenii legii au mai donat sânge. În anii precedenți, peste 250 de militari ai Jandarmeriei din Constanța au fost implicați în astfel de acțiuni umanitare. Spun că doresc să sprijine eforturile de recrutare de noi donatori din rândul constănțenilor dar și să îi fidelizeze pe cei care au mai donat. Cu toții susțin că a dona sânge reprezintă un gest de normalitate.