Acasă Stiri Eveniment UNII OAMENI CARE AU PERMISUL DE CONDUCERE SUSPENDAT ÎȘI POT ELIBERA UNUL...

UNII OAMENI CARE AU PERMISUL DE CONDUCERE SUSPENDAT ÎȘI POT ELIBERA UNUL NOU

15
0

O ordonanţă privind circulaţia pe drumurile publice a venit cu o veste bună pentru o parte din cei cărora li s-a anulat permisul de conducere. Astfel, în urma condamnării pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, cei în cauză îşi pot elibera un nou permis de conducere. Vestea bună este că nu vor mai fi nevoiți să suțină examenul.

Pentru a putea fbeneficia de prevederea leagală, cei interesați trebuie să se prezinte documentul care atestă o astfel de situaţie. Astfel în actul normativ este specificat faptul că…

„În situaţia în care anularea permisului de conducere nu a fost dispusă până la depunerea cererii de restituire de către titularul permisului de conducere, condamnat definitiv pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în conditiile art. 4 din Codul penal, şeful serviciului rutier competent dispune restituirea acestuia, în baza documentului care atestă o astfel de situaţie.”

De asemenea s-au modificat şi condiţiile în care studenţii străini pot obţine pemisul de conducere pe teritoriul României. Astfel, dacă până acum aceştia trebuiau să facă dovada faptului că urmează să studieze în România pe o perioadă de cel puţin şase luni, acum ei vor trebui să prezinte documente care să ateste că au studiat deja timp de şase luni în ţara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.