Arhive

ELEVII LICEULUI NICOLAE BĂLCESCU AU FOST ,,OAMENI AI LEGII” PENTRU O ZI

Activitatea, intitulată „Poliţist pentru o zi”, a fost desfăşurată de oamenii legii din Medgidia în parteneriat cu Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia. În cadrul proiectului, derulat la nivel local, se are în vedere promovarea muncii de poliţist, implicarea comunităţii locale dar şi susţinerea motivaţională a elevilor care vor opta pentru îcariera de om al legii.

Poliţiştii au fost mentorii elevilor, care au experimentat provocările meseriei de om al legii. Astfel au fost abordate tematici diverse, toate legate de ceea ce înseamnă cariera de poliţist şi de problemele pe care le confrunţi în această activitate.

Elevii vor fi angrenaţi în acţiunile curente ale echipajelor de poliţie rutieră şi patrulelor de ordine publică toate în scopul familiarizării cu activităţile specifice oamenilor legii.

Oamenii legii au aşteptări mari de la acest proiect. Însă încrederea vine de la tinerii pe care îi motivează an de an să aleagă viața de polițist, dar mai ales să respecte legea.

Proiectul a demonstrat până în prezent că este o reuşită. Şi asta deoarece elevii s-au implicat foarte mult şi au avut ocazia să cunoască munca unui poliţist. După spusele reprezentanților instituțiilor implicate, acesta nu este singurul proiect pentru implementarea căruia cele două instituţii colaborează. Va urma o altă serie de programe care au ca obiectiv prevenirea delincvenţei juvenile în unităţile de învăţământ.