DEZBATERE PUBLICĂ CU SCÂNTEI, UNDE SUBIECTELE DISCUTATE AU FOST LEGATE DE BUGETUL LOCAL PE ANUL 2015

La Medgidia a avut loc dezbaterea publică în cadrul căreia bugetul a fost cuvântul cheie. La eveniment li s-au prezentat cetățenilor sumele alocate fiecărui segment administrativ. La secțiunea întrebări și propuneri, oamenii în sală au ridicat problemele pe care le confruntă.

Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Casei de Cultură I.N. Roman din Medgidia. Dezbaterea s-a focusat pe trei teme de maxim interes pentru întreaga populație a orașului: bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia, al Spitalului Municipal și al societății Apollo Ecoterm, pe anul 2015.

Totalul veniturilor din acest an este de peste 58.000.000 lei.

De asemenea, s-a concretizat faptul că sumele de bani vor fi distribuite pentru lucrările mai vechi care vor fi continuate în 2015, pentru proiectele noi, dar și pentru alte cheltuieli de investiții.

La capitolul investiții sunt incluse proiecte ca: extinderea cimitirului ortodox, achiziționarea unui copiator, dar și a unui teren.

Când a venit rândul cetățenilor din sală să își spună păsurile, unul din ei a ridicat o problemă cu care se confruntă de foarte mult timp. Omul spune că mereu îi este inundată curtea la precipitații din cauza faptului că nu există canalizate pe stradă.
Tot el spune că dacă nu se va remedia situația, va recurge la altă variată.

Un alt participant la manifestare susține că de curând s-a confruntat cu o situație care a dus la afectarea propriei locuințe de către o societate.

Edilul orașului afirmă că nu toate problemele aduse la cunoștință de către cetățeni țin de puterea primăriei.

La o privire mai atentă în sală, numărul cetățenilor era vizibil foarte mic în comparație cu angajații primăriei și al instituțiilor publice, chiar dacă evenimentul era dedicat informării populației cu privire la bugetele pe anul 2015.