Arhive

Dansul și cântecul popular revin în fața publicului la cea de-a 47-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”

În perioada 2-8 august peste 600 de artiști din România, Mexic, Turcia, Serbia și Bulgaria vă dau întâlnire în cadrul spectacolelor folclorice în aer liber, la atelierele de dans, la evenimentele cu specific gastronomic, dar și la parada portului popular.

Sibienii pot admira parada portului popular vineri, 5 august, de la ora 18, pe traseul str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare.

În perioada 3 – 6 august se vor desfășura o serie de ateliere de dans în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, cu începere de la ora 11.00. Tot în Muzeu, în aceeași perioadă, vor avea loc și reprezentații folclorice ale ansamblurilor invitate.

La acestea se adaugă tradiționalele spectacole folclorice din Piața Mare care vor încânta publicul în serile de weekend, cu începere de la ora 19:

  • vineri, 5 august, „Junii Sibiului și invitații lor”: „Ceata Junilor”, „Veteranii Junii Sibiului”, Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului”, alături de interpreți de renume,
  • sâmbătă, 6 august, vor întreține atmosfera ansambluri folcorice din Serbia și Turcia, alături de Orchestra de Muzică Populară din Voivodina și soliști de prim rang ai scenei muzicii populare românești,
  • duminică, 7 august, finalul festivalului va fi marcat printr-un concert incendiar, Loredana & Junii Sibiului.

Acesta este un eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Puteți consulta programul detaliat în afiș.