“Cu cât eliminăm mai repede această taxă, cu atât protejăm capitalul autohton”

Deputatul liberal Marian Crușoveanu susține că orice amânare a eliminării taxei de pod este o palmă dată de decidenții politici agenților economici din Dobrogea.

“De când am început mandatul de parlamentar în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură, am urmărit să îi conving pe colegii parlamentari să susțină eliminarea acestei taxe de pod. Este o lege care, oricâte piedici a avut, rămâne pe agenda noastră, a parlamentarilor #PNL de #Constanța.

Alături de #BogdanHuțucă – inițiatorul legii și de colegul meu de la comisia parlamentară, #MirceaBanias, am transmis agenților economici din #Dobrogea o scrisoare prin care le-am cerut un sprijin privind eliminarea acestei taxe. Consider că, prin datele culese, vom avea un argument suplimentar în dezbaterile ce vor urma în #ParlamentulRomâniei, după ce legea a fost trimisă spre analiză în comisiile parlamentare. Cu cât eliminăm mai repede această taxă, cu atât protejăm capitalul autohton și facem dreptate, atât pentru locuitorii din Dobrogea, cât și pentru agenții economici.

Sper ca rațiunea, pragmatismul și datele culese să fie un argument hotărâtor pentru cei care, de o perioadă, blochează această lege. Bugetul #CNAIR, căci acolo ajung banii colectați prin această taxă, poate fi suplinit prin metode alternative și în niciun caz prin suprataxarea noastră, a dobrogenilor. Această taxă nu este nici despre populism, nici despre PNL, ci este despre corectitudine. Cu cât este eliminată mai repede, cu atât va fi eliminată o povară fiscală de pe umerii celor care locuiesc în județele #Constanța și #Tulcea.

a declarat deputatul PNL, Marian Crușoveanu