“SĂNĂTATEA CETĂȚEANULUI, O PRIORITATE PENTRU PSD”


Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, s-a aflat la Constanța pentru a evalua modul în care a fost gestionată redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța (SBIC), care a ars în incendiul din 1 octombrie.

Demnitarul social democrat a discutat cu autoritățile locale și cu echipa de conducere a spitalului, în vederea găsirii unei soluții pentru redeschiderea unității pentru a acorda asistență medicală specializată în condiții de siguranță pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

”Eu cred că trebuie să găsim o soluție tranzitorie prin care acest spital să poată să-și reia activitatea sa existe un plan de conformare, un proiect de consolidare. Dar pentru chestiunea asta trebuie să conlucreze toate instituțiile statului, nu e suficient să fie Ministerul Sănătății sau Direcția de Sănătate Publică doritoare să redea funcționării acestuia… Sigur că toți ne dorim spitale noi, problema este că acum avem o pandemie”.

a declarat ministrul Alexandru Rafila

În contextul actual, Ministrul Sănătății a precizat că primăria trebuie să facă investiții pentru ca în clădire să poată fi tratați pacienți.

Pentru senatorul social democrat, Felix Stroe, atât deschiderea Spitalului de Boli Infecțioase cât și starea sistemului sanitar constănțean au fost subiectele principale ale întâlnirii oficiale de la Constanța.

“A fost nevoie de prezența domniei sale pentru a tranșa problema deosebit de gravă a Spitalului de Boli Infecțioase, unitate sanitară care a fost afectată de incendiu în anul 2021.
În paralel, în calitate de colegi de partid și de Parlament, am avut o discuție aprofundată despre starea sistemului sanitar, în special din județul Constanța. După prea multe luni de zile, la Constanţa, lucrurile au rămas blocate şi trebuie să facem acum, în ultimele săptămâni, eforturi ca activitatea acestor instituţii să se reia. Este important să dispunem de toate resursele necesare!”.

a subliniat Felix Stroe, senator PSD

Atât în campania electorală cât și în prezent când este una dintre componentele echipei aflate la guvernare, PSD a considerat și consideră că accesul la serviciile de sănătate este un drept fundamental al individului. De altfel, pentru ţările din Uniunea Europeană accesul la serviciile de sănătate este statuat la nivel legislativ şi garantat în Cartea Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene art.33: „Oricine are dreptul la accesul la serviciile medicale preventive şi dreptul de a beneficia de tratament medical”.

Viziunea PSD în domeniul sănătăţii este construită în jurul cetăţeanului şi nu a sistemului medical, scopul final fiind acela ca individul să nu se mai deplaseze pentru un act medical de calitate, ci sistemul să fie construit cât mai aproape de cetăţean.

au mai transmis social democrații constănțeni