CONDUCEREA C.J.C. DOREŞTE CONCESIONAREA PAVILIONULUI EXPOZIŢIONAL

Conducerea Consiliului Judeţean doreşte concesionarea Pavilionului Expoziţional din Constanţa. Proiectul de hotărâre a fost însă respins. Consilierii PNL doresc înfiinţarea unui SRL în cadrul CJC, care să administreze clădirea. Până pe 15 ianuarie imobilul a fost administrat de fundaţia Fantasio, care încasa 50 la sută din veniturile realizate în urma închirierii spaţiilor.

Discuţii aprinse la Consiliul Judeţean Constanța pe tema Pavilionului Expoziţional, situat la intrarea în staţiunea Mamaia. Conducerea CJC doreşte concensionarea clădirii. Conform legislaţiei în vigoare, Consiliul Judeţean este obligat să efectueze licitaţie publică pentru fiecare persoană care doreşte să închirieze spaţiu în interiorul pavilionului.

Consilierii PNL ar dori ca pavilionul să rămână în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa.

În cele din urmă, proiectul de lege nu a trecut, iar consilierii judeţeni trebuie să caute noi soluţii pentru gestionarea pavilionului.

Instituţia care s-a arătat interesată de administrarea pavilionului expoziţional este Camera de Comerţ Industrie şi Navigaţie Constanţa. Fiind o instituţie de interes public, aceasta ar fi scutită de la plata impozitelor care se situează anual în jurul valorii de 500 000 de euro. Acest impozit colosal face practic imposibilă implicarea unui administrator privat. Până în luna ianuarie, pavilionul expoziţional a fost administrat de Fundaţia Fantasio care a avut încasări de aproximativ 200 000 de euro pe an. Jumătate din această sumă a fost virată în contul Consiliului Judeţean.
foto: observator.ro