Arhive

COMUNITĂŢILE CARE AU INVESTIT ÎN REŢELELE DE ALIMENTARE CU APĂ ÎŞI RECUPEREAZĂ BANII

Veste bună pentru primarii care au implementat sau implementează proiecte de alimentare cu apă şi canalizare cu bani de la bugetele locale sau de la bugetul de stat. Pentru cele câteva mii de astfel de proiecte executate în ultimii opt ani sumele vor fi decontate, numai anul acesta, din Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Anunţul a fost făcut la Tulcea de secretarul de stat de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sirma Caraman.

„Uniunea Europeană a acceptat, numai anul acesta, ca toate alimentările cu apă începute şi aflate în derulare sau terminate să restituie sumele dacă au fost făcute din fonduri proprii sau de la bugetul de stat. Decontarea se va face din POS-ul de Mediu la ceea ce s-a executat. Este o documentaţie întreagă care se depune la POS Mediu şi problema este la achiziţia publică dacă a fost respectată legea. Este un proiect de Ordonanţă de Urgenţă ca să terminăm alimentarea cu apă şi canalizarea pentru că avem acel target că dacă nu avem 80% din populaţie la alimentare cu apă până la 31 decembrie 2015 plătim amendă la Uniunea Europeană” a declarat secretarul de stat Sirma Caraman.

În cazul finanţării lucrărilor de alimentare cu apă şi canalizare de la bugetele locale sumele vor fi decontate integral din rezervele POS Mediu, în timp ce pentru proiectele cu finanţare de la bugetul de stat decontarea se va face atât pentru Ministerul Dezvoltării cât şi pentru bugetul local al unităţii administrativ teritoriale care a implementat sau implementează un proiect de alimentare cu apă şi canalizare.