De la an la an, școlile profesionale instruiesc tot mai mulți elevi cărora le oferă oportunități de inserare pe piața muncii. În România, în ultimul an, numărul tinerilor care nu au promovat testarea națională și au optat pentru școli de meserii s-a triplat. Tinerii cu studii superioare deveniți șomeri peste noapte nu sunt un exemplu pentru colegii mai mici. Elevii de gimnaziu se bazează că vor fi primiți cu bratele deschise la școlile profesionale unde vor învața o meserie.
În ultimul an numărul elevilor dornici de a învăța o meserie s-a triplat, iar Ministerul Educației a suplimentat clasele inșcolile profesionale. Ionuț a visat de mic că va deveni dansator însă după finalizarea gimnaziului s-a gândit că mai practic este să învețe o meserie în domeniul auto. Școala profesională a reprezentat prima treaptă în cariera profesională.
Ca el sunt și alți tineri . Unii dintre ei nu au promovat testările naționale și s-au adaptat în funcție de ofertele educaționale.
Elevii școlilor profesionale sunt incluși în stagii de practică la agenți economici și câștigă bani încă din timpul studiilor. În funcție de competențele profesionale dobândite, după obținerea diplomei de calificare, elevii pot fi angajați. Totodată, elevii au șansa să continue și liceul la seral astfel încât, peste ani, să poată deveni studenți.
Leave a Reply