Arhive

CLINICA MOBILĂ DE STERILIZĂRI SAVE THE DOGS A AVUT SUCCES ÎN LOCALITATEA PEȘTERA

Clinica mobilă Save The Dogs din nou în acțiune. În fiecare an aceasta se deplasează în satele din România, pentru a steriliza și a asista în mod gratuit câinii care nu au acces la serviciile veterinare. De data aceasta în localitatea Peștera unde s-au făcut mai multe intervenţii..

Posesorii de câini riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei dacă nu le implantează animalelor de companie un microcip de identificare şi nu le înregistrează la medicul veterinar. Ca urmare a intrării în vigoare a legii este important să se poată continua această muncă. Partea pozitivă a acestei legii este cea legată de sterilizarea și înregistrarea obligatorie a câinilor cu stăpân.

O echipă mobilă, compusă din medici veterinari și prinzători, au desfășurat intervenția de sterilizare în Peștera. In cadrul intervențiilor, animalele sunt prinse, sterilizate, deparazitate iar, dupa perioada postoperatorie, returnate în locul din care au fost luate.

Campania are ca scop stoparea înmulțirii câinilor fără stăpân și se adresează inclusiv satelor. In ultimii ani, clinica a străbătut mai ales județul Constanța, în sate și comune. Activitatea echipei a realizat schimbări ale percepției și mentalității multor oameni care au inceput să accepte mai ușor câinii comunitari. Dar și ideea aplicării celei mai viabile soluții pentru aceștia și comunitate și anume sterilizarea.

Oamenii au înțeles activitatea clinicii mobile. Astfel că echipa prezentă în Peștera a avut mai mulți câini pe care i-au sterilizat. Pentru cei de la Save aceasta este o reușită.

Activitatea echipei Save The Dogs este cunoscută în ultimii ani. Datorită muncii depuse de către aceștia, pe străzi întâlnim mai puțini câini maidanezi. Informarea oamenilor cu privire la sterilizarea animalelor de companie a dus la câștigarea încrederii. Astfel de acțiuni vor continua și în alte localități din județ.