Arhive

OAMENII DIN IZVORUL MARE AU AȘTEPTAT CA ÎN TOȚI ACEȘTI ANI, SĂ SE FACĂ CEVA ȘI PENTRU EI

Intrarea în localitatea Izvorul Mare are aspectul unui sat bătrânesc. Şi asta în condiţiile în care pare uitată de lume, neîngrijită. Oamenii spun că satul arată ca după un bombardament, drumurile din localitate sunt pline de gropi, buruienile cât casa, iar canalele colectoare sunt pline de buruieni și gunoaie.

Oamenii au așteptat ca în toți acești ani, să le vină rândul și lor, să poată avea și ei drumuri asfaltate. Ei se plâng că nu pot circula pe ele atunci când plouă, iar pe copii îi duc părinții în spate până la șosea.

Am stat de vorbă cu locuitorii din acest sat. Toți ne-au vorbit despre problemele cu care se confruntă zilnic. Ei au nevoie de un dispensar, pentru că nu se pot deplasa și câteodată nu își pot permite să plătească transportul până la Peștera. Iluminatul public nu funcționează în toată comuna, iar podețul metalic din centrul satului este un pericol pentru copii.

Pentru că apa potabilă nu este bună de consumat oamenii încă mai folosesc fântânile. Este cazul și al unei mămici gravidă care cară zilnic găleți de apă de la o fântână din sat. Care sunt dorințele ei și ale copiilor? Un parc ca cel din comuna Peștera.

Am vorbit cu edilul comunei Peștera. Ce ne-a răspuns acesta?

Cetățenii acestei localități sunt dezamăgiți. Toți au avut așteptări, dar acum au ajuns să creadă cu toții că au fost uitați de către autorități.

Oamenii au așteptări. Cu toții au crezut în promisiunile făcute și acum așteaptă faptele. Dar până la acestea, va mai dura ceva timp…