Arhive

MAI MULȚI ELEVI AU FOST PRINȘI ÎN TIMP CE ÎNCERCAU SĂ COPIEZE LA BACALAUREAT

Nici nu au început bine examenul că elevii s-au și apucat de copiat. Câțiva tineri au fost prinși în timp ce încercau să copieze cu ajutorul telefoanelor mobile. Printre instituțiile de învățământ cu probleme se numără și liceul Dragomir Hurmuzescu din Medgidia

La prima probă scrisă susținută la limba și literatura română, 14 elevi au fost scoși din sala de examen pentru fraudă și tentativă de furt.
Astfel, cei mai multi candidați eliminati, cinci, au fost de la Liceul Teoretic ”Anghel Saligny” din Cernavoda și doi de la Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia. Însă nu doar la prima probă scrisă au fost probleme…

Conform metodologiei, candidatii care au fost eliminati de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următorele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Acestia vor relua integral examenul cel mai devreme în a treia sesiune dupa cea în timpul căreia au fost eliminați.
Pe data de 4 iulie, absolvenţii vor suţine proba la alegere a profilului și a specializării: Biologie şi Anatomie, Chimie, Informatică, Logică, Argumentare şi comunicare, Fizică, Psihologie, Filosofie, Sociologie, Economie şi Geografie.