Arhive

CETĂŢENII CARE DEŢIN MAI MULTE PROPRIETĂȚI SUNT BUNI DE PLATĂ DUPĂ MAJORAREA IMPOZITULUI

Cetăţenii care deţin mai multe proprietăți vor plăti impozite mai mari. Astfel dacă în afară de locuința unde aveți domiciliul mai dețineți și alte imobile, impozitul pe clădirile însumate va crește semnificativ. Nu vor fi afectați de această majorare, proprietarii care au imobile obținute prin succesiune legală.

Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa aminteşte persoanelor fizice sumele care trebuie să le plătească dacă dețin în proprietate două sau mai multe clădiri.

Imagini +v.o. – Indiferent unde este situat imobilul pe teritoriul României, proprietarii au obligația să depună o declarație specială. Ea trebuie depusă la compartimentele de specialitate ale autorităților administrației publice locale în raza cărora își au domiciliul. Deasemenea trebuiesc depuse cereri pentru toate imobilele deținute.

Impozitul pe clădiri, în afara celei de domiciliu,va fi majorat astfel:
– cu 65% pentru prima clădire;

– cu 150% pentru a doua clădire;

– cu 300% pentru a treia clădire sau mai mult de trei.

Important de știut este faptul că, proprietarii clădirilor dobândite prin succesiune legală, nu vor plăti impozite majorate. Depunerea peste termen a declaraţiilor speciale privind stabilirea impozitului pe clădiri majorat în cazul persoanelor fizice deţinătoare a mai multor clădiri vor fi sancționați cu o amendă de la 70 la 279 lei.