CETĂȚENII CARE AU UITAT DE CUMPĂTARE LE-AU DAT DE FURCĂ MEDICILOR DE LA URGENȚĂ

În minivacanța de 1 Mai, cetățenii care au uitat de cumpătare le-au dat de furcă medicilor de gardă de la Urgența Spitalului Municipal Medgidia. În această perioadă s-au prezentat în fața specialiștilor nu mai puțin de 267 de pacienți. Vestea bună vine însă din partea oamenilor legii care susțin că s-au nu înregistrat evenimente rutiere majore și nici alte fapte de natură penală.

În perioada 1-4 mai Spitalul Municipal Medgidia a funcționat cu toate liniile de gardă ca în orice altă zi obișnuită. Singura diferență a fost că în urgența unității medicale au ajuns ceva mai mulți oameni decât de obicei. Astfel, 267 de persoane au ajuns la Urgență din motive variate.

Chiar dacă ugențele nu au fost majore, persoanele care au exagerat cu mâncarea și băutura în minivacanță sunt sfătuite să evite pentru o perioadă mâncărurile grele și consumul de alcool. Pentru ca organisuml să își revină sunt recomandate supele, salatele de crudități sau grătarul din carne ușoară. Și dacă medicii au muncit din greu, polițiștii s-au bucurat de o perioadă liniștită. Oamenii legii susțin că spre deosebire de anii anteriori nu au fost sesizate furturi din locuințe sau alte infracțiuni, semn că activitățile preventive încep să dea roade.

Nici polițiștii de la Rutieră nu au înregistrat evenimente majore. Însă pentru ca traficul să se desfășoare în condiții de siguranță oamenii legii le fac câteva recomandări conducătorilor auto:
– respectaţi limitele de viteză pe sectorul de drum pe care circulaţi;
– reduceţi viteza în apropierea marcajelor pietonale şi a sensurilor giratorii;
– manifestaţi atenţie sporită în apropierea unităţilor de învăţămant;
– nu utilizaţi telefonul mobil în timp ce conduceți;
– evitaţi orice altă preocupare care v-ar putea distrage atenţia.