Arhive

LUCRĂRILE DE ÎNDIGUIRE ȘI LĂRGIRE A PLAJELOR DIN EFORIE DEPARTE DE FINALIZARE

Orașul Eforie este în continuare un adevărat șantier. Lucrările de îndiguire și de lărgire a plajelor sunt încă în toi, astfel că turiștii care au ajuns la începutul lunii mai nu s-au putut plimba pe plajă, deoarece accesul în zonă este interzis. Oficialii susțin că lucrările vor fi gata la sfârșitul lunii iunie, pentru ca sezonul estival să nu fie în totalitate compromis.

Șantierul continuă pe plajele din Eforie. Lucrările de îndiguire și de lărgire a plajelor sunt în toi, iar turiștii nu se pot plimba pe plaja din cauza lucrărilor în execuție. Se pare că lucrările vor mai dura aproximativ două luni.

O altă problemă este reprezentată de zona de faleză care s-a prăbușit în urmă cu câteva luni. Acel teren a fost, până nu de mult, în administrarea Administrației Bazinale Dobrogea Litoral. Zona a revenit Primăriei Eforie, însă lucrările stagnează.

Peste o săptămână se va ști cu exactitate modul de intervenție asupra zonei afectate și abia atunci se pot face și primele estimări cu privire la costul refacerii falezei prăbușite. Autoritățile locale amenință că vor închide toată zona în perioada sezonului estival, dacă nu vor primi ajutor din partea statului. Inclusiv plaja ar urma să fie închisă pentru că există riscul ca faleza să se prăbușească peste turiști.