Arhive

CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI POATE DEVENI, UNEORI, CEL MAI MARE DUŞMAN

Conversațiile prelungite la telefonul mobil pot declanșa alergii. Iată avertismentul lansat de specialiștii americani. Aceștia au constatat că nichelul din aparate poate avea la nivelul pielii același efect ca purtarea bijuteriilor sau piercingurilor.

Dacă avem un telefon modern, chiar că nu îl mai putem lăsa din mână. Oriunde am merge şi orice am face, nu ne putem desprinde de el.

Specialiştii avertizează, însă, că materialele din care sunt fabricate carcasele frumos finisate ale telefoanelor ne pot provoca o mare problemă: dermatita de contact. Dar ce spun medicii noștrii?

Chiar dacă nu este o afecțiune supărătoare nu sunt mulți care știu despre pericolul din telefon.

În realitate problema nu este atât de ușor de rezolvat.

Un test care a vizat 22 de modele de telefoane mobile, mărci cunoscute, a dovedit că 10 dintre acestea conțineau nichel. Logo-urile telefoanelor, butoanele tastaturii, părți ale carcasei sunt componente care au în compoziția lor nichel. Cu toate astea există câteva măsuri pe care le-am putea lua. Specialiștii recomandă pentru siguranță utilizarea sistemului de handsfree. Astfel cu puțină atenție și informare poț câștiga războiul cu dermatita de contact.