Arhive

BANII NU SUNT DOAR O PROBLEMĂ A OAMENILOR MARI, MAI NOU ȘI A COPIILOR

Cea mai complicată slujbă este cea de părinte. Asta pentru că cei mici nu au nici cea mai mică informație despre partea financiară. Tocmai din acest motiv ei cred că părinții lor pot să scoată bani din bancomat oricât de mulți își doresc ei.

Chiar dacă spunem că banii nu aduc fericirea, nu putem face nimic dacă nu îi avem. Lipsa lor nu ne dă bătăi de cap doar nouă adulților, ci și celor mici. Mai ales dacă părinții evită să discute pe această temă. Dacă știm să îi explicăm că este imposibil să îl aibă pe Scooby Doo animal de companie, trebuie să găsim și metoda de a-i explica anumite limite… bugetare.

Una dintre cele mai frecvente greşeli pe care le fac părinţii în scopul de a-şi responsabiliza copii este să le ofere bani sub formă de recompensă. Banii nu sunt doar o problemă a oamenilor mari, iar educația financiară poate începe de la cele mai mici vârste. Părinții sunt cei care gestionează cum va aprecia copilul tot ce primește din partea lor. Dar teoria este ușoară, cât despre practică…

Banii sunt importanți, dar rostul și valoarea lor reală trebuie explicate copilului de când arată primele semne de interes pentru acest aspect. Fie în joacă, cu o poveste, sau prin mici responsabilizări, fiecare părinte va gasi cea mai potrivită metodă de a lămuri și, implicit de a educa propriul copil.