MII DE PROIECTE PRIMESC FINANȚARE PENTRU ÎNCĂLZIRE ECOLOGICĂ

Peste 5800 de persoane care au depus proiectele pentru programul Casa Verde urmează să primească finanțarea în această saptămână. Este vorba despre cei care au prezentat dosarele în perioada 1 iunie – 15 iulie 2011. „Casa Verde”presupune acordarea de finanțări pentru persoane fizice și juridice, pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

BETA-Dacă în această săptămână 5.800 de persoane vor semna contractele de finanțare, alți aproape 5.700 de beneficiari ai programului, care și-au depus dosarele în urmă cu doi sau trei ani, sunt pe cale să-și primească banii de la Ministerul Mediului.

“Printre acestea, până în prezent, au fost decontate 5.347 de cereri, în valoare totală de 32,2 milioane lei. Asta înseamnă că, prin programul Casa Verde, aflat în derulare, vom contracta finanțări pentru 13.000 de beneficiari. Obiectivul nostru este ca un număr cât mai mare de beneficiari să obțină finanțarea”, spune Atilla Korodi.”
Sursa-ecomagazin

Ministrul mediului a mai precizat că , așa cum prevede regulamentul, contractul de finanțare nerambursabilă intră în vigoare la data semnării acestuia de către părțile contractante și este valabil până la finalizarea proiectului, dar nu mai târziu de 12 luni de la data semnării.