Arhive

BORIS PARPALĂ A FOST ARESTAT PREVENTIV

Acuzații de corupție la conducerea Direcției pentru Agricultură Constanța. Boris Parpală a ieșit pe porțile instituției cu cătușe la mâini. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au solicitat și au obținut de la instanță arestarea preventivă a directorului acuzat de fapte de corupție. Acesta va petrece 30 de zile în spatele gratiilor.

Efectuarea de operaţiuni financiare, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, folosira influenței pentru obținerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată, evaziune fiscală, spălare de bani și sustragere de la urmărire penală. Sunt infracțiunile pentru care Boris Parpală a fost încătușat. Procurorii DNA fac dezvăluiri halucinante despre directorul Direcției pentru Agricultură Constanța.

„În perioada 12 martie 2012 – 20 iunie 2014, inculpatul Parpală Boris […] a determinat reprezentanții a 24 de primării de pe raza județului să încheie cu o firmă pe care o administra, contracte de prestări ale unor servicii inutile și nesolicitate de acestea (elaborarea strategiei de dezvoltare locală a comunei, consultanţă în elaborarea documentaţiei de finanţare a unor proiecte, etc.), a emis facturi în numele societății respective și a încasat diverse sume de bani pentru serviciile prestate.” sursa: Rechizitoriu DNA

Acesta este acuzat de fapte de corupție, acoperite sub alibiul funcțiilor de conducere pe care le deținea la Consiliul Județean Constanța și în cadrul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Județului Constanța. Boris Parpală a fost reținut 24 de ore în Arestul IPJ Constanța și ulterior prezentat în fața magistraților. Judecătoarea Emilia Ganera, din cadrul Tribunalului Constanța a decis ca inculpatul să petreacă 30 de zile în arest preventiv. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.