UN STUDIU ARATĂ CĂ ALERGATUL REDUCE RISCUL DE AFECŢIUNI CARDIACE

Jogging-ul pare a fi activitatea preferată a tot mai mulți dintre noi, pentru beneficiile aduse corpului, dar și stării interioare. Alergarea întărește inima, îmbunătățește circulația sângelui și sistemul respirator și nu are efecte adverse asupra organismului. Însă, ca şi în cazul oricărei alte activități pot exista riscuri.

Toata lumea stie ca sportul ajuta foarte mult la mentinerea unei stari bune de sanatate si previne multe boli, in special cele de inima. Indemnul de a alerga, pe strada sau pe banda de alergat, la sala de gimnastica sau acasa, este unul cunoscut. Cu toate acestea, micile accidente ne pândesc la fiecare pas si de aceea este bine să avem mare grijă unde alergăm și mai ales cum.

Una dintre cele mai cunoscute prejudecati despre alergat, cel putin printre nealergatori, este ca alergatul poate provoca artroza genunchiului si il poate distruge. Dar însă medicii spun ca aceasta prejudecata este doar un mit si ca alergarea nu determina aparitia artrozei genunchiului.

Un studiu arată că alergatul reduce riscul de afecţiuni cardiace. Cercetătorii au comparat datele obţinute în urma a două studii efectuate pe 33.060 de alergători şi 15.045 de persoane care merg rapid. Pentru aceeaşi cantitate de energie consumată, persoanele care mergeau rapid obţineau beneficii pentru sănătate mai ample decât persoanele care alergau.