Arhive

BISERICA SF. ARHANGHELI MIHAIL ŞI GAVRIIL ŞI-A SĂRBĂTORIT HRAMUL

Ca în fiecare an pe data de 8 noiembrie Biserica Ortodoxă i-a sărbătorit pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Se spune că ei sunt păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte. La zi de sărbătoare Biserica din zona de est a muncipiului Medgidia și-a aşteptat credincioşii la hram. La eveniment au fost prezenti atât enoriaşi cât şi preoți din alte parohii.

Oamenii au venit dis de dimineață la biserică. Pentru ei ziua sfinților arhangheli este un moment special. Cu toții s-au rugat pentru sănătatea celor dragi şi au participat la slujba arhanghelilor care sunt cei mai cunoscuţi dintre Sfinți.

In fiecare an, pe data de 8 noiembrie, creştinii ortodocşi îi prăznuiesc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Se spune că ei sunt păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte, iar cei care fac rugăciuni înaintea lor sunt protejaţi de duhurile rele. Creştinii de pretutindeni merg la biserică şi aprind lumânări pentru a avea parte de lumină veşnică pe lumea cealaltă. Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil sunt consideraţi patronii spirituali ai Jandarmeriei Române şi celebraţi împreună cu toţi îngerii şi arhanghelii. Se fac pomeniri ale morţilor şi praznice, iar în mediul rural se organizează târguri şi bâlciuri (în special în zona Bucovinei).