BATE LA UŞĂ TURUL DOI PENTRU ALEGERILE PREZIDENŢIALE

Curtea Constituțională a validat vineri, 7 noiembrie, rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale. În bătălia pentru scaunul de președinte al României au intrat în „luptă” Victor Ponta și Klaus Iohannis. Oamenii sunt așteptați din nou la vot, în data de 16 noiembrie, pentru a-și alege favoritul la acea mai înaltă funcție în stat.

În urma publicării deciziei Curții Constituționale în Monitorul Oficial cu privire la validarea rezultatelor primului tur de scrutin, s-a dat „Startul” începerii campaniei electorale pentru a doua oară. Astfel după ce primii clasați la primul scrutin în funcție de voturile oamenilor au fost Klaus-Werner Iohannis și Victor-Viorel Ponta, cetățenii sunt așteptați să își aleagă președintele ca în orice alt stat democratic.

Plenul Curții Constituționale a confirmat, rezultatele alegerilor din primul tur de scrutin de la data de 2 noiembrie 2014. Astfel: Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente a fost de 18.284.066; Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 9.723.232; Numărul de voturi necesar pentru a fi ales Președinte al României în primul tur de scrutin: 9.142.034; Numărul total al voturilor nule a fost de 237.761; Numărul total al voturilor valabil exprimate: 9.485.340.

Campania electorală va lua final vineri, 14 noiembrie, la ora 24. Iar în data de 16 noiembrie, românii sunt așteptați din nou în număr mare la urne pentru a-și aleage viitorul președinte.