Arhive

POTRIVIT ISJ, ÎN ACEST AN UNITĂȚILE ŞCOLARE VOR GĂZDUI 111.000 DE ELEVI

În acest an unitățile de învățământ vor găzdui 111.000 de elevi în tot județul. Inspectorul Școlar General Răducu Popescu a prezentant în cadrul unei conferinţe de presă informații din anul care doar ce s-a încheiat.

Dacă pe 1 sept 2013 în judeţ erau 5735 de profesori titulari, reprezentanţii inspectoratului şcolar judeţean informează că în urma mobilităţilor cadrelor didactice s-a înregistrat o creştere cu 36 de profesori. Ceea ce înseamnă că se aşteaptă o creştere a calităţii actului educaţional. Şa capitolul manuale pentru elevii claselor I și a II-a, Inspectorul Școlar General a garantat că se va rezolva în câteva zile.

De asemenea copiii familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, este de maxim 50% din salariul de bază minim brut pe țară, vor beneficia gratuit de rechizite școlare. Numărul celor care au depus documente pentru Programul „Rechizite școlare 2014-2015” în județ este de 12.927. DSP a început verificarea instituţiilor de învăţământ.

UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT CARE NU AU OBȚINUT AUTORIZAȚIA DE FUNCȚIONARE sunt: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 Medgidia; Grădinița cu Program Normal „Veseliei” Năvodari; Școala Gimnazială Nr. 1 Făurei; Școala Gimnazială „Marin Voinea” Cerchezu; Liceul Tehnologic „Radu Prișcu” Dobromir.

Autorizațiile nu se acordă în cazul în care lipseşte apa curentă, se funcționează în două schimburi sau dacă spaţiile sunt improprii. Şeful ISJ a atras atenţia şi la capitolul siguranţă şi securitate în unitățile școlare. astfel din totalul de 500 de insituţii, 55 nu beneficiază de nici un fel de securitate.