Arhive

ANII DE GLORIE AI POLICLINICII CFR AU RĂMAS DOAR O AMINTIRE!

Policlinica CFR din Constanța are lipsuri majore. Odată cu scăderea numărului de pacienți fondurile s-au redus considerabil. Banii din ce în ce mai puțini și facturile tot mai mari, afectează funcționarea instituției sanitare. Căldura a fost întreruptă, medicamente abia se mai gasesc şi astfel activitatea cadrelor medicale este limitată .

Anii de glorie ai Policlinicii CFR au rămas doar o amintire. Mii de pacienți angajați în domenii precum transporturile navale, aeriene sau feroviare își efectuau exmenele anuale la instituția sanitară însă lucrurile s-au schimbat radical.Odată cu apariția spitalelor private, numărul pacienților s-a redus la aproape o mie anual, ceea ce înseamnă mai puțini bani, mai pune cadre medicale și condiții dificile de muncă.

Din cauza acumulării datoriilor, spitalul duce lipsă de medicație iar activitatea medicilor este condiționată de utilități. Energia termică a fost întreruptă iar aparatele abia pot funcționa din cauza frigului. Pacienții tremură la consult iar medicii stau îmbrăcați cât mai gros pentru a nu se îmbolnăvi la locul de muncă.

Din cauza lipsurilor majore, cadrele medicale sunt puse în situații stâjenitoare neputând să efectueze toate verificările necesare .

În ciuda lipsurilor și a condițiilor dificile de muncă, medicii sunt foarte bine pregătiți și încearcă din răsputeri să ajute toți pacienții.

Având în vedere situția existentă , cadrele medicale și pacienți cu greu mai speră la
rezolvarea situației însă o suplimenatre a fondurilor ar putea repune policlinica pe un făgaș normal.