AEROPORTUL INTERNAȚIONAL SIBIU A ANUNŢAT NOI DESTINAŢII DAR ŞI ALTE NOUTĂŢI!

Anul 2014 s-a încheiat la Aeroportul Internațional din Sibiu cu rezultate pe măsura așteptărilor și eforturilor. Cu sprijin de la Consiliul Județean Sibiu, instituția a urmărit atragerea de companii aeriene interesate să opereze noi rute. De asemenea, oficialii au avut în vedere și creșterea frecvențelor de zbor pentru rutele existente, în așa fel încât să fie utilizată optim infrastructura aeroportuară. Pentru anul 2015 se prefigurează același trend crescător.

Cercetarea sociologică „Imaginea şi potenţialul de piaţă al Aeroportului Internaţional Sibiu”a fost realizată de IRES, iar rezultatele au fost făcute publice.

Alături de reprezentanții Aeroportului și ai Consiliului Județean Sibiu, la conferința de presă a participat și Vasile Dâncu, președintele IRES.

Potrivit oficialilor, ultima cursă introdusă în orarul zborurilor de pe Aeroportul Internațional Sibiu, a fost către Dortmund, în toamna anului trecut. Un astfel de zbor este operat de două ori pe săptămână de către o companie low-cost care mai are zboruri și către Lutton (Londra), operate de 3 ori pe săptămână.

Concluziile stau la baza demersurilor pentru deschiderea de noi rute în cursul acestui an.

În cadrul întrunirii s-au adus în discuție și noile destinaţii aşteptate de mulţi dintre sibieni.

Actuala denumire a Aeroportului Internațional Sibiu va fi mai mult ca sigur schimbată pe viitor. Un studiu realizat de IRES a scos în evidență că oamenii își doresc ca aeroportul sibian să se identifice cu un nume.