Acțiuni desfășurate de polițiștii constănțeni

La data de 5 septembrie a.c.,  în intervalul orar 17.00 – 21.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru combaterea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. În urma activităților, polițiștii au legitimat 28 de persoane și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.770 de lei. În acțiune au fost angrenați și polițiști locali.

La data de 5 septembrie a.c.,  în intervalul orar 22.00 – 01.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției Sanitar-Veterinare Mangalia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter și Venus.

În urma activităților, polițiștii au verificat 20 de societăți comerciale și au legitimat 25 de persoane, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.400 de lei.

La data de 5 septembrie a.c., în intervalul orar 17.00 – 20.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Băneasa au desfășurat o acțiune privind respectarea prevederilor Legii 55/2020, precum și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a celor la regimul rutier,  dar și pentru protejarea populației împotriva comerțului ilicit.

În urma activităților, polițiștii au legitimat 56 de persoane și au verificat 32 de societăți comerciale, precum și 15 autoturisme, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 4.300 de lei.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 10.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Grădina au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 222, în localitatea Grădina, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 00.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism pe raza stațiunii Mamaia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 01.20, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 40 de ani, care a condus un autoturism pe strada I.C. Brătianu din localitatea Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul în cauză a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe raza orașului Năvodari, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare penale.\

foto: arhivă