FORȚELE DE ORDINE CONTINUĂ ACȚIUNILE DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID-19

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare și Direcției de Sănătate Publică au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Aproximativ 200 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor, au fost verificate 132 societăți comerciale și au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 193.400 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 12 pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese și 21 pentru pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Astfel, în stațiunea Mamaia, polițiștii au identificat 6 societăți comerciale care nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecție sanitară și nu au asigurat ca normele de distanțare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică între clienți. Operatorii economici au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 120.000 de lei, întrucât 4 dintre aceștia au încălcat în mod repetat normele de protecție sanitară.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la mai multe obiective de pe litoral. În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 43 de deficienţe, precum și 3 obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, fiind aplicate 41 de sancțiuni (34 de avertismente şi 7 amenzi), în valoare totală de 36.500 de lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!