Reținut de polițiști pentru comiterea unei infracțiuni de furt

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt, polițiști din cadrul Secției 2 au identificat un bărbat, de 29 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, la data de 5 septembrie a.c., bărbatul în cauză ar fi sustras un telefon mobil, lăsat nesupravegheat pe o masă, din incinta unei societăți comerciale din municipiul Constanța.

Polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P al I.P.J. Constanța. În cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care a dispus pe numele său măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Reținut de polițiști pentru comiterea unei infracțiuni la regimul rutier

Urmare a depistării, din data de 5 septembrie a.c., a unui bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 222, în localitatea Grădina, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, polițiștii l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri corespunzătoare.

Acțiune desfășurată de polițiștii constănțeni

La data de 6 septembrie a.c., în intervalul orar 15.00 – 21.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Băneasa, împreună cu cei ai Secției 8 Rurală Băneasa, Secției 6 Rurală Cernavodă și Secției 4 Rurală Medgidia, au desfășurat o acțiune privind respectarea prevederilor Legii 55/2020, precum și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea abaterilor privind normele rutiere.

În urma activităților, polițiștii au legitimat 27 de persoane și au verificat 10 societăți comerciale, precum și 23 de autoturisme, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 18.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 43 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, în localitatea Eforie Nord, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 43 de ani, care a condus un autoturism pe strada Constanței din orașul Cernavodă, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 23.20, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 31 de ani, care a condus un autoturism pe DC 86 din Năvodari, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de cannabis și cocaină.

La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 23 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de cocaină.

La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 02.50, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe raza municipiului Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare penale.