Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri

La data de 29 iunie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, împreună cu polițiștii tulceni, au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare.

Scopul acțiunilor a fost prevenirea accidentelor rutiere pe DN 22, sectorul de drum cuprins între municipiul Tulcea și localitatea Lumina, din județul Constanța, precum și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se pot expune prin nerespectarea normelor rutiere.

Polițiștii au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, dintre care 32 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare totală de 86.940 de lei.

Totodată, au fost reținute 32 de permise de conducere.

Exemplu:

La data de 29 iunie, în jurul orei 07.30, un bărbat de 26 de ani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN 22, în afara localității Tariverde, cu viteza de 157 km/h, într-o zonă cu limită de viteză de 100 km/h.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 11.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat de 42 de ani, care a condus un autoturism, pe DN 39, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 18.10, polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat de 48 ani, care a condus un autoturism pe raza comunei Grădina, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 22.10, polițiști din cadrul Poliției orașului Techirghiol au identificat un bărbat de 21 ani, care a condus un ATV pe bulevardul Muncii din oraș, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.