Școală de vară dedicată liceenilor şi studenţilor

Asociațiile „România pentru viaţă” şi „Studenţi pentru viaţă” organizează şi anul acesta o şcoală de vară dedicată liceenilor şi studenţilor în localitatea Buşteni, judeţul Prahova, în perioada 25-29 august. Doritorii sunt invitaţi să se înscrie la această şcoală de vară până în data de 15 iulie.

Conform anunţului de pe pagina de internet a organizaţiei „România pentru viaţă”, participanţii la această şcoală de vară au posibilitatea de a cunoaşte tineri cu aceleași valori şi idei despre viaţă ca şi ei, alături de care pot dezvolta activități pro-viață; vor dobândi cunoștințe despre problematica pro-viață și despre aspectele legate de criza de sarcină; vor învăța cum să organizeze activități pro-viață în comunitatea de unde vin; vor primi ajutor personalizat și materiale informative pentru a desfășura activități pro-viață după încheierea școlii de vară.

Tinerii care vor să se înscrie la această şcoală de vară vor trebui să parcurgă câţiva paşi, după cum urmează: să trimită dosarul de înscriere în format electronic pe adresa vpv@romaniapentruviata.ro până la data de 15 iulie 2021. Dosarul trebuie să cuprindă CV, scrisoare de intenție, recomandare de la un profesor sau un adult care îl îndeamnă spre protejarea vieţii, recomandare de la un cleric, iar dacă nu au împlinit 18 ani să ştie că este necesar acordul scris al părinților, trimis completat și semnat împreună cu celelalte documente.

După ce trimit dosarul de înscriere, participanţii vor fi invitaţi la un interviu online pe Zoom pentru o convorbire, ca să fie cunoscuţi mai bine de către organizatori, care sunt interesaţi de motivaţia participării lor la această școală de vară și doresc să le ofere cât mai multe informații utile despre program. După interviu, până la data de 30 iulie 2021 organizatorii le vor trimite pe e-mail confirmarea înscrierii la școala de vară.

Programul şcolii de vară va cuprinde atât conferinţe ale unor specialişti în domeniul apărării vieţii umane, cât şi proiecţii de filme, ateliere practice, mese rotunde, dezbateri, iar la final, duminică, 29 august, participarea la slujbă în biserica Mănăstirii Caraiman
http://studentipentruviata.ro/2021/06/inscrie-te-la-scoala-de-vara-viitorul-este-pro-viata-2021-25-29-august/