Arhive

MAI MULȚI CETĂȚENI DIN MEDGIDIA AU SESIZAT SITUAȚIA UNUI TÂNĂR CU HANDICAP

Televiziunea Alpha Media a fost sesizată de către mai mulți cetățeni din Medgidia cu privire la cazul unui tânăr cu handicap. Băiatul în vârstă de 21 de ani se află în grija tatălui care după cum au declarat vecinii îl neglijează. Mai mult decât atât oamenii spun bărbatul consumă băuturi alcoolice împreună cu fiul său și apoi agresează locuitorii din cartier.

După această sesizare o echipă a televiziunii s-a deplasat la familia respectivă. Când am ajuns la locuința bărbatului poarta era incuiată. Oamenii care sunt agresați de către vecinul lor au vorbit despre modul în care este îngrijit băiatul.

Prin sesizarea lor oamenii au vrut să arate autorităților adevărata viață pe care o duce tânărul cu handicap. Şi asta deoarece cazul se află în evidența asistenței sociale de mai mulți ani, dar de fiecare dată omul a ascuns condițiile improprii în care trăiește fiul său. Vecinii alături de unchiul băiatului au deschis poarta şi ne-au invitat in curte.

Când a văzut că i s-a deschis ușa băiatul a fugit către poartă. Așa că am putut să vedem şi unde doarme. Imaginea este cutremurătoare: o pătură aruncată jos, un castron cu mâncare şi o oliță plină cu excremente.

Televiziunea Alpha Media a sesizat autoritățile locale. A doua zi reprezentanții serviciului de asistență socială din cadrul primăriei s-au deplasat acasă la tânărul cu handicap. Însă au avut parte o surpriză! Omul făcuse curățenie întrucât a bănuit că asistenţii sociali vor veni în control!

Autoritățile locale au solicitat şi sprijinul Centrului de Asistență Socială din Constanța. În urma vizitei au hotărât că…

Cazul băiatului se află în atenția autorităților din anul 2004. De atunci oficialii spun că încearcă să găsească cea mai bună soluție pentru îngrijirea sa. Oamenii speră ca în cel mai scurt timp viața acestui băiat să fie una… decentă!