Arhive

A DOUA EDIȚIE, DIASPORA ESTIVAL A REUNIT NUME IMPORTANTE ALE POLITICII ROMÂNIEI

La a doua ediție Diaspora Estival au participat reprezentanți ai comunităților românești și ai asociaților românilor din afara granițelor. Deasemenea în fața lor au venit oficiali ai Guvernului României. S-au abordat teme de real interes pentru cetățenii care se află la mare distanță de România.

Diaspora Estival din acest an este în perioada 17 -24 august, în stațiunea Eforie Nord din județul Constanța. La acest eveniment a luat parte Prim Ministrul României Victor Ponta care a salutat românii de pretutindeni.

Prim-ministrul a susținut faptul că există o discrepanță foarte mare între oamenii foarte bogați și cei cu potență financiră slabă, care și-ar dori să călătorească. Astfel programul se referă și la această problemă și se va încerca eliminarea pe cât posibil a acestor diferențe sociale.

La această conferință a luat cuvântul și Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea.

Tot Valeriu Zgonea a încurajat românii să vorbească despre România în Europa sau oriunde se află în lume, ca fiind un stat puternic. Astfel probabil se va diminua și problema rasială cu care se confruntă romănii peste hotare.