40.000 DE TURIȘTI SUNT AȘTEPTAȚI PE LITORALUL ROMÂNESC

În mini-vacanța de 1 mai și-au anunțat prezența între 35.000 și 40.000 de turiști, depășind chiar cele mai optimiste așteptări ale hotelierilor. Potrivit reprezentanților Asociației de Promovare Litoral Delta Dunării, Mamaia este ocupată aproape în totalitate… dar s-au făcut rezervări și pentru Eforie, Costinești și Vama Veche-2Mai.

Deschiderea oficială a sezonului estival coincide cu organizarea a două infotripuri pentru promovarea stațiunii Mamaia la care participă agenți de turism și ziariști din Italia și Turcia.
În plus, la evenimentele de 1 mai vor participa și două delegații din Republica Moldova și Israel, două piețe externe noi care au început să trimită turiști către litoralul românesc.

Evenimentele organizate în Mamaia sunt finanțate din taxa de promovare a stațiunii la care au contribuit toți investitorii din stațiune, fie ei hotelieri, deținători de terase sau comercianți.
În acest an, bugetul Autorității Naționale de Turism nu a permis implicarea financiară a statului pentru deschiderea sezonului estival.

Pe data de 1 mai, sezonul estival se va deschide oficial cu parada la care vor participa mașini de epocă, autoturisme off-road și de drifting și motocicliștii de la clubul „Seawolves“.
Carele alegorice ale cluburilor nu sunt încă pregătite pentru a lua parte la paradă, dar cu siguranță vor fi prezente la evenimentele din vară.

La deschiderea oficială a sezonului estival vor participa și ambasadorii litoralului românesc Horia Tecău și Cătălin Botezatu. În toate cele trei seri vor fi organizate concerte și evenimente în special în cluburile din nordul stațiunii Mamaia, dar și în Eforie, Costinești sau Vama Veche.