Arhive

OAMENII POT IEȘI LA PICNIC DOAR ÎN ZONE SPECIAL AMENAJATE

Românii au intrat în minivacanța de 1 Mai. Însă toți care își plănuiesc o ieșire la un grătar, trebuie să își ia gândul de la mirosul mititeilor care sfârâie pe grătar în jurul blocului sau în alte locuri neconvenționale. Regula este valabilă și pentru cei care rămân în oraș de Ziua Muncii.

Legea Picnicului, care a apărut în anul 2012, stabileste amenzi de până la 3.000 de lei pentru ieșirile cu grătare la iarbă verde, în alte zone decât cele special amenajate.

Autoritățile locale din Medgidia le oferă opțiuni celor care vor să iasă la iarbă verde de 1 Mai. Oamenii pot merge la picnic în anumite zone ale orașului unde au fost amenajate grătare. Astfel, pot evita eventualele probleme referitoare la nerespectarea legislației.

Cei care aprind focul în spații neamenajate sau care nu păstrează curățenia în locurile de picnic trebuie să știe că vor fi vegheați de lucrătorii Poliției Locale.

Potrivit unui studiu, românii mănâncă anual peste 440 de milioane de mici. Doar în zilele libere de 1 mai, bucătarii prepară peste 1500 de tone de carne adică 30 de milioane de mici. Pentru a evita eventualele probleme de sănătate trebuie să țineți cont de sfaturile specialiștilor care vă recomandă să consumați totul cu moderație.