Arhive

25 MARTIE, ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE

25 martie, ziua Poliției Române. Ca în fiecare an de BUNA VESTIRE oamenii legii sărbătoaresc aniversarea instituției pe care o reprezintă. Evenimentul a fost găzduit de Casa de Cultură I.N. Roman din Medgidia.

S-au împlinit 197 de ani de la înființarea Poliției Române și 193 de ani de la înființarea Poliției Medgidia. Astfel că oamenii legii au organizat un eveniment menit să pună în valoare activitatea polițiștilor și mai ales importanța parteneriatului activ cu cetățenii. În debutul manifestărilor invitații au avut parte de o scurtă istorie a instituției denumită Poliția Română.

Reprezentanții poliției au oferit diplome instituțiilor partenere implicate în lupta pentru prevenirea infracționalității și crearea unui climat de ordine și siguranță.

În calitate de partener activ permanent în ultimii opt ani și televiziunea Alpha Media a primit o diplomă. La ceas aniversar, Mioara ȚUȚU, directorul televiziunii, le-a adresat câteva cuvinte oamenilor legii.

În cadrul evenimentului au fost desmenați și polițiștii anului.

Cei doi oameni ai legii s-au făcut remarcați prin eforturile depuse în activitatea zilnică.

Și instituțiilor care au parteneriate cu poliția le-au fost recunoscute meritele. Școlile se numără printre principalele medii în care se desfășoară activitățile de prevenire. Asta deoarece tinerii sunt principalii purtători ai mesajului de ordine, siguranță și respectare a legii. Reprezentanții armatei spun că vor continua să sprijine Poliția atât în activitățile preventive cât și ori de câte ori vor avea nevoie de sprijin militar,

Prezent la eveniment primarul municipiului Medgidia le-a mulțumit oamenilor legii pentru rezultatele obținute și le-a transmis și un mesaj

Oamenii legii le-au mulțumit tuturor celor prezenți pentru implicare și susținere. Totodată spun că rezultatele obținute se datorează întregului colectiv.

În prezent Poliția Română este „instituţia specializată a statului, care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”.