FACTURILE AU EXPLODAT! “Ați împins la sărăcie populația, în favoare câtorva companii, nici măcar românești”

În calitate de senator al României, Felix Stroe revine asupra “subiectului grav al momentului”, acela al creșterii prețurilor la energie.

În acest context, Partidul Social Democrat a solicitat coaliției de guvernare să convoace DE ÎNDATĂ sesiune extraordinară pentru dezbaterea în procedură de urgență a Legii pentru protecția consumatorilor vulnerabili, în contextul exploziei tarifelor la energie electrică și gaze naturale!

PSD propune fie implementarea rapidă a unor mecanisme de protecție pentru consumatorii vulnerabili, fie plafonarea temporară a acestor tarife, până vor fi implementate astfel de mecanisme.

Realitatea arată că guvernarea de dreapta a greșit fundamental atunci când anticipa că liberalizarea va duce la o scădere a facturilor la energie, cu un impact negativ uriaș asupra societății românești. Asta, mai ales în condițiile în care peste 6 milioane de români se află zona de risc de sărăcie și excluziune socială. În loc să scadă, așa cum promiseseră în mod MINCINOS în campania electorală, facturile pur și simplu au explodat.
În Parlament, suntem pregătiți să propunem amendamente importante pentru a stopa această spirală aberantă a creșterilor de tarife din energie, deoarece situația actuală alimentează scumpiri generalizate în economie.
Conforma datelor INS publicate chiar astăzi, în urmatoarele trei luni vor fi scumpiri dramatice:
– prețurile produselor industriale: +21%
– prețurile lucrărilor de construcții: +38%
– prețurile produselor din comerțul cu amănuntul: +27%
– prețurile serviciilor: +12%.
Este inacceptabil ca majorarea artificială a tarifelor la energie să fie tolerată sau chiar încurajată pentru a determina o creștere a veniturilor la buget, pe seama creșterii în lanț a prețurilor, în detrimentul cetățenilor! Ați împins la sărăcie populația, în favoare câtorva companii, nici măcar românești.

a transmis Felix Stroe, senator PSD.