Arhive

1 APRILIE, ZIUA PĂCĂLELII

Este o zi memorabilă, pune la încercare ingeniozitatea şi umorul, stârneşte zâmbete şi râsete, aduce voie bună sau uneori scurte momente de stânjeneală. Deși nu a fost declarată în mod oficial sărbătoare, ziua de 1 Aprilie este celebrată în mai multe ţări ale lumii. Unde și cum s-a dat startul păcălelilor aflați din materialul următor. Nu se cunosc cu exactitate originile zilei de 1 aprilie, însă presupunerile și teoriile au luat forme variate. Mai întâi de toate, Ziua Păcălelilor este asociată cu sosirea târzie a primăverii la începutul lui aprilie. Însăși natura joacă feste oamenilor, deoarece sunt schimbări bruste și capricioase ale vremii. Cu toate acestea, obiceiul de a păcăli datează din perioada romanilor. Conform altei teorii speculative, Ziua Păcălelilor ar avea de fapt legatură cu festivalul hindus Holi, ce are loc la finele lui martie şi reaminteşte anual de victoria asupra răului. De asemenea sunt puse în cârca acestei zile memorabile obiceiuri și superstiţii . Tradiţia spune că farsele trebuie să fie făcute până la ora prânzului, deoarece după ora 12 farsa aduce ghinion celui care păcăleşte. Ce știu oamenii despre această zi?

Dincolo de farsele făcute de fiecare dintre noi prietenilor şi colegilor, au fost păcăleli care au făcut furori pe internet. Iată câteva idei pentru cele mai trăznite farse.

Pentru cei cu simţul umorului dezvoltat şi cu un gust deosebit pentru farse, ziua de 1 aprilie este un prilej foarte bun de distracţie. Pentru cei cu mulţi “duşmani” sau prieteni glumeţi, s-ar putea să fie mai degrabă o zi în care să nu îşi dorească să iasă din casă. Indiferent la ce farsă v-ati gândit aceasta trebuie să fie una memorabilă pe care să vi-o aduceţi aminte cu drag.