PARCUL 1 MAI DIN MEDGIDIA „O MICĂ DELTĂ”

„Parcul 1 Mai din Medgidia s-a tranformat încet, dar sigur într-o mică deltă. Mai lipsesc…

„Parcul 1 Mai din Medgidia s-a tranformat încet, dar sigur într-o mică deltă. Mai lipsesc nuferii și lebedele!” Asta spun oamenii indignați de modul în care arată zona în care s-au investit bani importanți pentru modernizare. Deși s-a dorit a fi un loc de relaxare și promenadă de luni bune în parc băltește apa atât în zonele verzi cât și pe unele alei. Magnolii, pomi și arbuști decorativi, gazon, locuri de joacă moderne stâlpi de iluminat și spoturi decorative, bănci noi și lista poate continua. Sunt doar câteva din obiectivele proiectului de modernizare a parcului 1 Mai din Medgidia. Cu toate acestea nimeni nu a prevăzut faptul că în zonă există izvoare de apă care ar putea crea probleme.

Cetățenii sunt revoltați datorită faptului că nimeni nu face nimic pentru a îndrepta situația. Nu de puține ori aceștia au postat fotografii și comentarii extrem de sugestive pe site-urile de socializare… Însă fără niciun rezultat.

Ultima inițiativă îi aparține unui tânăr. Teodor-Ștefan Tucan s-a adresat primăriei cu o solicitare în baza legii 544 prin care cere mai multe documente și informații referitoare la proiect. Speră ca prin demersul lui să afle cine este responsabil de situația din parcul 1 Mai și mai ales să determine autoritățile să ia măsuri. Locul pare acum pustiu, iar oamenii cred că soluţiile pentru evitarea inundaţiilor ar fi trebuit incluse încă din faza de proiectare a lucrărilor.

Edilul orașului spune că are cunoștință despre situația din parcul 1 mai. Însă inundațiile reprezintă o problemă care a apărut între timp. Curios, ar spune oamenii care cunosc faptul că de foarte mulți ani au existat perioade în care apa băltea în parcul de pe faleza canalului Dunăre Marea-Neagră.

Revolta cetățenilor a stârnit valuri de comentarii pe rețelele de socializare. Oamenii spun că plantele sunt chinuite efectiv de mediul în care se află şi dau amenajării un aspect dezolant. Ce soluții propune primarul pentru remedierea situației din zonă?

Nici vandalii nu au trecut cu vederea investițiile din Parcul 1 Mai. Cine trece prin zonă poate să observe stâlpi de iluminat dislocați, bănci și coșuri de gunoi rupte mâzgăleli și multe altele. Acestea sunt doar câteva dintre problemele întâlnite la nivelul parcului. Ca de fiecare dată primarul spune că situația va fi remediată. Când se va întâmpla asta și mai ales cât va costa rămâne de văzut.

2 thoughts on “PARCUL 1 MAI DIN MEDGIDIA „O MICĂ DELTĂ”

  1. * FAPTUL CA APA DE ACOLO PROVINE DIN PANZA FREATICA E O MINCIUNA MAI MARE DECAT PRIMARIA IN FRUNTE CU PINNOCHIO.IN CANA NIVELUL DE ‘COMANDA’ PENTRU NAVIGATIE ESTE DE 8.25 IAR TERENUL DIN ACEST PARC,LA COTA CEA MAI JOASA SE GASESTE LA 10,5.APA ESTE DESCARCAREA DE APE UZATE INCEPAND DE LA STR.POPRULUI SPRE CANAL O PARTE IN CANALUL DE GARDA LIMITROF PARCULUI IN ZONA CASELOR DE PE POPORULUI SI IN PARC DE LA SPALATORIA AUTO,BAZAR SI CARCIUMA DIN PARC.ACELE SANTURI PLINE CU PIATRA SPARTA ESTE O ‘TAMPENIE’ DEMNA DE SOCOLA.AR VREA (CINEVA) SA LE NUMEASCA FILTRE INVERSE DE COLECTARE A APORTULUI METEORIC SI DIRIJAT CATRE CANAL.FALS.ESTE O SLUTIRE A PARCULUI CU CEVA CARE SE DORESTE SA JUSTIFICE CEVA CHELTUIELI ADAUGATE.IN REST…ASA CUM ATRAGE ATENTIA UN CONSILIER MUNICIPAL(MUNICIPIU?) INCEPAND CU 2016 ORASUL ARE SANSE MARI SA AJUNGA FALIMENTAR. *

  2. * CE SUSTINE PRIMARUL ESTE TOTAL FALS.ZONELE DATE DE EL CA EXEMPLU NU AU CONDITIILE DIN PARC,SUNT SPECIFICE ACELOR ZONE,PENTRU CARE AU FOST CONSTRUITE ACOLO STATII DE DESECARE.SA STITI CA SUNT PRIMUL GESTIONAR AL TRONSONULUI DE CANAL DE LA KM.0 LA KM.42,CA SEF AL ACESTUI SECTOR DE IRIGATII DIMPREUNA CU CELE 3 MARI STATII DE POMPARE,KM.16 (BAZA MIRCEA VODA),POARTA ALBA SI BASARABI PADURE.BASARABI PADURE AVEA 3 NIVELE SUBTERANE CU CELE MAI PUTERNICE MOTOARE DIN LUME,IN ROTORUL CARORA INCAPEA UN AUTOTURISM ARO.ACEA STATIE RIDICA APA ECHIVALENTA JIULUI SI A OLTULUI LA UN LOC,PE PLATFORMA NEGRU VODA.DAR CUM IN 1990 AU FOST CRETINI CARE PROPUNEAU CA SA FIE ASTUPAT CANALUL DUNARE-MAREA NEAGRA NU NE MAI MIRAM CE SUNT INSTARE TALHARII DE AZI…ROMANIA PLANGE CU LACRIMI DE SANGE,MEDGIDIA SE RUINEAZA…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.